19xp-weinsteinroundup1-master768

Kompanija Weinstein pred bankrotom

Američki filmski studio čiji je suosnivač osramoćeni producent Harvey Weinstein sprema se za proglašavanje bankrota poslije neuspjeha pregovora o prodaji kompanije grupi investitora.

Razgovori su okončani prije dvije sedmice, kada je tužilaštvo u Njujorku podnijelo tužbu protiv kompanije Weinstein, a direktori su saopštili da je proglašavanje bankorta jedina opcija, prenio je BBC.

Harvey Weinstein je suočen sa desetinama optužbi za seksualne napade, uključujući silovanje, a on tvrdi da nije umiješan u seksualne odnose bez pristanka.

“Kompanija Weinstein bila je angažovana u aktivnom procesu prodaje u nadi da će sačuvati imovinu i radna mjesta. Danas je ta diskusija okončana bez potpisanog sporazuma”, saopštio je odbor direktora.

U tekstu se dodaje da je “uredan proces bankrota jedina održiva opcija za maksimalno iskorištavanje preostale vrijednosti firme”.

U građanskim tužbama se tvrdi da je Weinstein godinama seksualno napastvovao žene koje su radile za njegov studio i da je zaposlenima verbalno prijetio da će ih ubiti.

Comments are closed