UEFA-Evropska-liga

3. pretkolo Evropske lige: Sarajevo – Bate Borisov

Fudbaleri Sarajeva i Zrinjskog danas igraju prve utakmice trećeg pretkola UEFA Evropske lige. Sarajevo će na Bilinom polju u Zenici dočekati bjeloruski BATE Borisov, dok Zrinjski gostuje u Švedskoj kod ekipe Malmea.

Nakon eliminacije od Celtica na startu kvalifikacija za Ligu prvaka, aktuelni prvak BiH FK Sarajevo svoj evropski put nastavlja u trećem pretkolu Evropa lige gdje ih čeka BATE Borisov, klub sa velikim iskustvom igranja u grupnim fazama UEFA-inih takmičenja.

Trener “bordo tima” Husref Musemić podsjeća da su Bjelorusi u zadnjih 11 sezona devet puta igrali u grupama Lige prvaka ili Evropske lige, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu.

“Svaki rezultat bez primljenog gola za nas je aktivan. U dvije utakmice protiv Celtica uspjeli smo postići pogodak, a ja se nadam da to možemo uraditi i protiv BATE-a. Uz dozu opreznosti, pametne igre, discipline…možemo postići dobar rezultat, bez obzira što imamo određenih kadrovskih problema”, poručio je Musemić.

Trener Sarajeva šansu za prolaz vidi i u podatku da su fudbaleri BATE Borisova u sve četiri utakmice koje su igrali tokom ovog ljeta u Ligi prvaka primili barem jedan gol.

“Nadam se da će i ovog puta…Ono što mi želimo, to igrači moraju prenijeti na teren. Oni su akteri”, kazao je Musemić, dodavši da očekuje veliku podršku navijača sa tribina Bilinog polja.

Susret u Zenici Sarajevo – BATE Borisov počinje u 19:45 sati.

 

Comments are closed