ajfon

Apple 11, 11 pro, 11 pro max

U nastavku teksta pročitajte nove zanimljivosti koje možda niste imali priliku pročitati,  za ove uređaje možemo reći da predstavljaju eru modernog doba, i svakog septembra svoje korisnike iznenade sa nekim novinama

Vizuelno su novi modeli, sem modula kamere na zadnjoj strani, gotovo identični sa prethodnicima, tako da je nova generacija iteracija i poboljšanje već odličnog iPhone modela.

 

Kvalitet ekrana je prvi segment koji je na Pro modelima značajno unapređen, tako da je dobio i poseban naziv Super Retina XDR umesto Super Retina HD. Iako istih dimenzija, OLED ekrani su potpuno novi, tako da sada imaju duplo veći kontrast nego ranije, što u kombinaciji sa 800 nita umesto dosadašnjih 650 nita, garantuje novi nivo što se tiče kvalieta prikaza.
Dimenzije uređaja zapravo nisu iste kao na prethodnoj generaciji, već su širina, visina i debljina za koji milimetar drugačije, tek toliko da ne možete praktično ništa od dodataka za prethodnu generaciju iPhone modela da iskoristite, ali u ponudi je veliki broj novih futrola koje možete kupiti.

Što se tiče baterije, u odnosu na prethodnu generaciju očekujte 5 sati više na Pro modelima i do 1 sat više na Apple iPhone 11 modelu.
Sva tri nova Apple iPhone 11 modela imaju najnoviji A13 Bionic čip sadrži 8.5 milijardi tranzistora. Svaki segment kompleksnog čipa je dorađen čineći ga mnogo energetski efikasnijim nego ranije, tako da je iako veće snage zapravo manji potrošač nego ranije pa će baterija biti trajnija. Grafički podsistem troši čak 40% manje energije nego ranije sa 20% boljim performansama.

Selfi kamera na sva tri modela je identična i dobila je značajna unapređenja u odnosu na prethodne modele. Rezolucija je skočila sa 7MP na 12MP i može da snima i 4K video umesto samo Full HD video do sada. Snimanje 4K videa je moguće u čak 60 slika u sekundi na prednjoj selfi kameri što dovodi kvalitet selfi kamere u rang kamera na zadnjoj strani telefona.

Kvalitet video snimaka koji su prikazani na prezentaciji novog Apple iPhone 11 Pro modela u 4K rezoluciji sa novim A13 čipom su zaista nešto što običnom korisniku deluje kao snimak kvaliteta filma američke produkcije.

Comments are closed