iphone-11r-renders_0 (1)

Apple predstavio iPhone 11, iPhone 11 Pro i Pro Max

Apple je danas predstavio 11. generaciju svog najpopularnijeg uređaja – iPhonea. Kako je kazao direktor Tim Cook, ovo je najbolji pametni telefon do sada,a dolazi u tri verzije.

Jedanaesti iPhone je sačinjen od stakla i aluminija i, kako kažu iz Apple, a ukrašen je jedinstvenim dizajnom koji je malo izmijenjen zbog stražnjih kamera. Dolazi u nekoliko boja među kojima su crvena, crna i bijela. Displej je Appleov tečni retina ekran dijagonale 6,1 inča.

iPhone je prvi put dobio širokougaonu stražnju kameru i “običnu” kameru od 12 megapiksela. Procesor i sočiva omogućavaju odlične fotografije poput portreta, crno-bijelih studijskih fotografija i naprednog noćnog moda.

Treća kamera, ona naprednjem dijelu uređaja osnažena je sa 7 megapiskela, a može izvesti 4K videe te usporene videe za vaše selfije.

iPhone osnažen procesorom A13 Bionic, psoljednjim krikom tehnologije iz laboratorije Applea. kompanija tvrdi d aje A13 najbrži procesor u nekom smartphoneu ikada.

Baterija u novom iPhoneu obogaćena je dodatnom energijom koja se može izmjeriti kao dodatnih 60 minuta u odnosnu na kapacitet baterije u iPhoneu XR. Cijena novog iPhonea 11 je 699 dolara.

Comments are closed