BAM-C

Balkan Advanced Music Conference uskoro u Sarajevu

BAM Conference je platforma koja će predstaviti ujedinjenje stvaralaca iz muzičke i kreativne industrije Balkana, Mediterana, te Jugoistočne i Nove Europe sa tendencijom pozicioniranja Sarajeva kao nezaobilazne tačke na putu između istočnog i zapadnog bloka.Završna najava programa za prvu BAM-C konferenciju donosi nova imena. Kao dio noćnog programa dolazi MIXMAG ADRIA sa svojom Rezidencijom u Klubu 1 gdje će tokom druge noći ugostiti zagrebački duo PEZNT (Tom Pasanec x Dejan Marković) koji su do sada izdavali na etiketama kao što su Dirtybird, Defected, Toolroom i druge. Čeka ih velika turneja ovog ljeta gdje bi posebno istaknuli Australiju i Bali u maju i ovo je rijetka prilika da ih uhvatite na Balkanu. Noć prije, zvuk crnogorskog primorja uz 84Bit (Miloš Rakonjac x Nikola Jovićević), duo koji je poslije saradnje sa legendarnim Full Intention nastavio da reda uspjehe sa izdanjima na eminentnim svjetskim etiketama, ali i na matičnoj 84Bit Music koju će predstaviti u dnevnom programu i tom prilikom dati šansu neafirmisanim regionalnim producentima da se nađu na specijalnoj kompilaciji koja će biti izdata u saradnji BAM- C i 84Bit Music. Ova noć je idealan program za sve one koji su željni kvalitetnog home-grown house zvuka, a sve to uz podršku Tom Bug-a (Tomislav Brusač).

Još jedno od iznenađenja ovogodišnjeg BAM-C svakako je Karsten ter Hoeven – voditelj konferencijskog b2b dijela Amsterdam Dance Event-a u kojem je uključen još od 2001. godine u produkcijskom i programskom aspektu ADE-a koji je već duži period globalna platforma za elektronsku muziku. ”Stvarno se radujem posjetu prvoj Balkan Advanced Music konferenciji u Sarajevu. Balkanska regija je vrlo važna regija za ADE i ima mnogo potencijala.”

Submarine Vibes label iz Sarajeva dovodi predstavnike Taste Records-a – Man•E & Rick Nizzy, duo iz Italije koji će biti dio afterparty-ja druge noći BAM-C konferencije.

Ivan Ramadan, animator, režiser i umjetnik iz Sarajeva dio je BAM-C Cinema Programa u okviru kojeg će biti prikazan njegov film ”Aždaja” baziran na bosanskoj legendi o zmaju.

BAM-C u sklopu svog stipendijskog programa za edukativne ustanove koje podstiču razvoj kreativnih industrija omogućio 30 ulaznica za najaktivnije učenike, studente te sekcije muzičkog karaktera.

BAM-C Music X Entertainment Hackhaton u saradnji sa Muzika.hr i kompanijom Mistral će biti realizovan u paralelnom programu BAM-C u zgradi Mistrala. Priliku imaju da se prijave timovi sačinjeni od po 4 učesnika, a za one najbolje su pripremljene vrijedne nagrade.

BAM-C ART EXPO će izložiti fotografije edicije JUGOSLAVIJA bosanskohercegovačkog dizajnera sa sjedištem u Londonu – Marka Fehera.

Sve informacije o ulaznicama možete pronaći na www.kupikartu.ba.

Comments are closed