epa06509507 US President Donald J. Trump speaks after welcoming Shane Bouvet, supporter to whom Trump said he donated 10,000 US dollars to treat his father's cancer, to the Oval Office of the White House in Washington, DC, USA, 09 February 2018. The President spoke about Rob Porter's departure, as well as Adam Schiff's congressional memo.  EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Bijela kuća: Još nije donesena odluka o novim sankcijama Rusiji

Američke vlasti planiraju nove sankcije Rusiji ali konačna odluka o tome još nije donesena, saopćeno je u ponedjeljak iz Bijele kuće.

Američka ambasadorica pri UN-u Nikki Haley (Niki Hejli) izjavila je u nedjelju da će Rusiji biti uvedene nove sankcije i da će Ministarstvo finansija to u ponedjeljak saopštiti ali glasogovornica Bijele kuće Sarah Sanders (Sara) nije potvrdila tu informaciju.

“Razmatramo nove sankcije Rusiji i odluka će biti uskoro donesena, Još smo u fazi procjene, ali za sada nemamo šta da saopćimo”, rekla je Sarah Sanders.

Nikki Haley rekla je u nedjelju da će nove sankcije biti uvedene Rusiji zbog njene podrške sirijskim vlastima koje zapadne zemlje optužuju da su 7. aprila provele napad hemijskim oružjem u Dumi, posljednjem pobunjeničkom uporištu kod Damaska.

Snage Sjedinjenih Država, Velike Britanije i Francuske su zbog tih optužbi izvele u subotu zračne napade na vojna postrojenja u Siriji.

Comments are closed