hero

Bosna i Hercegovina ponovo nema predstavnika na Euroviziji

Bosna i Hercegovina ponovo neće nastupiti na festivalu zabavne muzike kao što je Eurovizija koji se održava od 12. do 16. maja u Roterdamu.

Naša zemlja već treću godinu ne učestvuje na Euroviziji, pa isti scenario će se ponoviti i ove godine.

Bosna i Hercegovina je 19 puta učestvovala na Euroviziji, a posljednji put kada smo nastupali na ovom takmičenju je bilo 2016. godine, a našu zemlju su predstavili Dalal i  Deen s Anom Runcer sa pjesmom “Ljubav je”.

Što se tiče zemalja iz regiona Srbija je u nedelju dobila predstavnika za Euroviziju a to je grupa “Hurricane”.

Sloveniju na ovogodišnjoj Euroviziji će predstavljati Ana Soklič sa pjesmom “Voda”, a Hrvatsku će predstavljati Damir Kedžo sa pjesmom “Divlji vjetre”.

Crna gora kao i naša zemlja neće imati predstavnika iz razloga što nisu ispunili rokove koje su trebali da ispune od strane Evropske radiodifuzne unije (EBU).

Sjeverna Makedonija još uvijek nije izabrala predstavnika iz razloga što će ga izabrati interno, i nije poznat još uvijek datum objavljivanja Eurovizijske numere.

Rumuniju će na ovogodišnjoj Euroviziji  predstavljati Roxen sa numerom “Alcohol You”.

Mađarska neće nastupiti na ovogodišnjoj Euroviziji iz razloga što je odluku o povlačenju donijela iz razloga što žele da podstaknu njegovanje  talentovanih mađarskih muzičara i produkcije zasnovane na vrijednostima umjesto učestvovanja na Euroviziji.

 

Comments are closed