D0AD81hXcAA0Z2B

Chelsea dobio zabranu transfera u naredna dva prijelazna roka

Engleski nogometni velikan Chelsea suspendirana je za naredna dva prijelazna roka zbog nepravilnosti prilikom transfera mladih igrača, objavila je FIFA.

Svjetska nogometna asocijacija utvrdila je nepravilnosti u vezi s registracijom mladih igrača od 18 godina. Riječ je o tome kako je Čelsi registrirao mlade igrače u svojoj akademiji.

Naime, FIFA-ina pravila nalažu da igrači mlađi od 18 ne mogu raditi transfere van svoje zemlje, osim u slučajevima emigracije njihovih roditelja (koja ne smije biti uvjetovana nogometom) ili stanovanja unutar 50 kilometara od granice s klubom u koji prelaze.

“Plavci” se nisu pridržavali pravila te su, također, kažnjeni i s 600.000 švicarskih franaka (528.448 eura), dok će Nogometni savez Engleske (FA) isto platiti kaznu u iznosu od 510.000 (449.181 eura) švicarskih franaka.

Ova zabrana ne sprečava izlazne, već samo ulazne transfere u klub, a također ne važi za ženski i futsal tim. Chelsea će, sigurno, uložiti žalbu na ovu odluku FIFA-e. Ukoliko njihova žalba bude odbačena, bit će to veliki udarac za klub.

Comments are closed