Moja-kosa-tvoja-kosa-logo

Crowd funding kampanja za održanje projekta „Moja kosa tvoja kosa“

Kampanja Udruženja Srce za djecu pod nazivom “Wigs for a smile” na platformi Global Giving je prilika da skupimo sredstva za nastavak projekta „Moja kosa tvoja kosa“ i izradu perika za djecu koja su privremeno ili trajno izgubila kosu, a i da osiguramo mjesto na plaformi koja je namjenska za nevladine organizacije na globalnom nivou.

Projekat „Moja kosa tvoja kosa“ se pokazao kao jedan od najhumanijih projekata u BiH, a i šire. Benefiti koje on donosi su nemjerljivi za djecu oboljelu od raka za koju je jedno od najtežih i najtraumatičnijih događaja gubitak kose, ali i za djecu koja se bore sa trajnim gubitkom kose nastalim utjecajem nekih drugih faktora. Svakodnevno svjedočimo emocijama kao što su bol, strah, nevjerica, nemoć, neizvjesnost i patnja. Često gledamo preplašene oči djevojčica i djevojki kada saznaju da hemoterapija osim što ih liječi nosi sa sobom njihov najveći strah – gubitak njihove prelijepe, duge kose. Proces koji prolaze – od povremenog skraćivanja kose, koji bi trebao umanjiti traumu, pa do potpunog gubitka kose je zaista mučan i bolan za cijelu porodicu.

Da bismo održali projekat „Moja kosa tvoja kosa“ i da bismo eliminisali sve probleme i strahove koje nosi gubitak kose sa sobom potrebno nam je oko 3900$ da dostignemo taj cilj, ali nemamo mnogo vremena, tek do 31.12 u ponoć.

Pomoći možete putem linka ispod:

https://www.globalgiving.org/projects/wigs-for-a-smile/

Comments are closed