epa07323586 Novak Djokovic of Serbia in action during his Men's singles final match against Rafael Nadal of Spain at the Australian Open Grand Slam tennis tournament in Melbourne, Australia, 27 January 2019.  EPA/HAMISH BLAIR EDITORIAL USE ONLY AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Da li je Đokoviću ugrožena karijera zbog velikog bola u ramenu?

Najbolji srpski teniser Novak Đoković neće odbraniti titulu na US Openu osvojenu prošle godine, pošto je u osmini finala poražen od švicarskog igrača Stanislasa Wawrinke, a ono što može brinuti navijače jeste povreda rame.

“Već poslije nekoliko gemova meča sam predosjetio da ću možda morati prekinuti meč. Razmišljao sam da ću to da uradim kad sam izgubio drugi set. Pokušao sam još nekoliko gemova i na kraju sam ipak to morao uraditi”, istakao je Novak i dodao:

“To je nešto što se, barem mi je tako preneseno, već mjesecima vuče, samo se sada pogoršala situacija određenim pokretima, možda naglim pokretima koji su izazvali traumu u određenim dijelovima ramena. Uslijed svega toga se desilo svašta nešto unutra o čemu stvarno ne želim da pričam.

U sportu je sve moguće. Napravio sam par naglih i oštrih pokreta koji su napravili te nagle i oštre bolove. To mi se nije svidjelo, ali vjerujem i nadam se da će biti ok.”

Comments are closed