Dačić poručio Izetbegoviću: Bakire, gotovo je s tim da je BiH unitarna država

Ivica Dačić, ministar vanjskih poslova, smatra da se promijenila pozicija SAD-a po pitanju Kosova kazavši da su “otvoreni da sagledaju sve prijedloge za neka kreativna i fleksibilna rešenja”.
“Želim da podsjetim da se ja za prijedlog koji je iznio Vučić zalažem već desetak godina, to je jedino moguće i brzo rešenje koje može da otkloni taj akutni problem. Da li će do tog rješenja doći ili ne, previše je rano govoriti o tome“, rekao je Dačić, govoreći o zagovaranju ideje razgraničenja Srba i Albanaca.
Dačić je prokomentarisao izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da je on “Miloševićev učenik koji uzalud pokušava da povuče paralele između Kosova i Republike Srpske“, Dačić je za Prvu televiziju izjavio “Bakir voli da nastupa na takav način“.
“Ja nemam ništa protiv toga da svako iznese svoje mišljenje. Izbori su u BiH i svako tu gleda neku svoju političku filozofiju i marketing. Bakire, gotovo je sa tim da je BiH unitarna država, poštujte Republiku Srpsku i prava Hrvata, mi imamo interes da živimo u miru“, naveo je Dačić.

U današnjem saopćenju za javnost kandidat SDP-a za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović naveo je da se Dačić, kao član sinhronizovanog orkestra pod dirigentskom palicom predsjednika Aleksandra Vučića, ponovo se oglasio zločinačkom i ratnohuškačkom tezom „da je sa proglašenjem nezavisnosti Kosova trebalo proglasiti i nezavisnost entiteta RS“.

“Ko o čemu, Ivica Dačić o zauvijek srušenim snovima njegovog učitelja Slobodana Miloševića o stvaranju velike Srbije okupacijom teritorija drugih država. Nažalost, Dačić je još jednom potvrdio da je Srbija i dalje najveći izvoznik kriza u jugoistočnoj Evropi”, naveo je Bećirović.

Comments are closed