Danas počinje 24. Sarajevo Film Festival

Na Festivalskom trgu ispred Narodnog pozorišta Sarajevo bit će otvoren 24. Sarajevo Film Festival. Bit će priređen svečani prijem i ceremonija. Narednih osam dana će biti prikazano 266 filmova iz 52 zemlje svijeta.

Bh. glumac Alban Ukaj ima čast da bude domaćin svečane ceremonije ostvaranja SFF-a. Film koji je oduševio publiku, oskarovca Pawela Pwlikowskog koji je dobio nagradu za najbolju režiju, otvorit će SFF. Naziv filma je “Hladni rat”.

Svake godine SFF biva sve posjećeniji i zanimljiviji ljubiteljima ove umjetnosti. Kao i svake, tako i ove godine će se crvenim tepihom prošetati bh., regionalne i svjetske zvijezde. U Sarajevo stiže i dvostruki oskarovac Asghar Farhadi koji predsjedava žirijem Takmičarskog programa i turski reditelj Nuri Bilge Ceylan.

Očekuje se dolazak rekordnog broja gostiju.
Publika će projekcije filmova 24. SFF-a moći gledati u Narodnom pozorištu, Ljetnom kinu Metalac, KSC Skenderija, u kinima Meeting point i Multiplex Cinema City, ljetnom kinu Novi Grad, MMC kinu Ilidža te Art kinu Kriterion. Pozorište mladih Sarajevo i ove godine je centar Dječijeg programa i programa TeenArena.

Kupovinu ulaznica možete izvršiti online putem web stranice Sarajevo Film Festivala te dolaskom u glavni Box Office u Bosanskom kulturnom centru koji je otvoren od 9 do 22 sata.

Comments are closed