despacito-in-top-10-1st-latino-song-since-1996s-macarena

“Despacito” zabranjen u Maleziji

Malezija je zabranila emitiranje velikog ljetnog dance hita “Despacito” na radiju i televiziji nakon kritika u toj većinski muslimanskoj zemlji kako su stihovi pjesme “previše vulgarni”

Zabranu je na državnoj televiziji objavio ministar za komunikacije i multimedije Salleh Said Keruak, no pjesma se i dalje može emitirati na privatnim postajama i internetskim platformama.

“Ova se odluka odnosi samo na državnu radioteleviziju”, kazao je ministar. Ostale televizijske i radijske postaje vode se svojim vlastitim procjenama, dodao je.

Ženski ogranak malezijske islamističke stranke Amanah pozvao je na uvođenje zabrane popularnog hita zbog, kako ocjenjuju, “vulgarnih stihova”.

“Smatram ovo važnim pitanjem jer mladi pjevaju ovu pjesmu, a da ne znaju pravo značenje riječi”, navela je u priopćenju dužnosnica Amanaha Atriza Umar.

Pjesma “Despacito” Portorikanca Luisa Fonsija, koja je svojim ritmom osvojila svijet, postala je u srijedu najizvođenija pjesma na internetskim platformama svih vremena.

Diskografska kuća koja je pjesmu izdala, Universal Music Latin Entertainment, objavila je da je “Despacito” u originalnoj verziji kao i u remiks inačicama, dostigao 4,6 milijardi pregleda na internetskim platformama, uključujući YouTube i Spotify.
“Despacito”, pjesma puna seksualnih aluzija, pojavila se u januaru, a postala još popularnija u aprilu kad se u jednom remiksu pojavila pop-zvijezda Justin Bieber.

Malezija je ranije blokirala emitiranje holivudskih filmova koji su smatrani uvredljivima za religijske vrijednosti. Tako je emitiranje “Ljepotice i zvijeri” Walta Disneya bilo odgođeno dok cenzori nisu izrezali “homoseksualni moment” u filmu.

Comments are closed