dino merlin

Dino Merlin dobitnik šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva

Sinoć je u sarajevskoj Vijećnici održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva povodom 6. aprila, Dana Grada Sarajaeva, na kojoj su svečano uručene šestoaprilske nagrade i to Dini Merlinu za oblast kulture i umjetnosti, Udruženju Fama iz oblasti nauke i obrazovanja i Udruženju Haber za zaštitu historijskih vrijednosti BiH.

 

Dino Merlin je dobitnik  šestoaprilske nagrade u kategoriji pojedinačnih nagrada za oblast kulture i umjetnosti za 2017. godinu, a kako je istakao to je jedna od najznačajnijih nagrada koje je dobio u karijeri, te je  u obraćanju svečanom skupu  izjavio:

“Iznimna mi je čast dobiti ovo društveno priznanje. Lijepo je biti u klubu svih tih velikana koji su ovu nagradu dobili prije. Moje srce i misli su uvijek pune dragih ljudi koji cijeli život putuju sa mnom kroz život. Bosnom je behar probeharao i Sarajevo jeste gdje je nekad bilo i tako će i biti. Na nama je da podesimo satove na evropsko vrijeme, da sa onim što imamo učinimo sve što možemo kako bi nadvladali našu nemoć i slabost i kako bi nam bolja budućnost bila manja na usnama, a više u našim djelima. Iskoristimo vrijeme i mogućnosti koje su pred nama.”

Comments are closed