ddd

“Dobar dan za posao”u takmičarskom programu CINEMED-a

Film “Dobar dan za posao” koji je nastao u produkciji Obala Art Centra iz Sarajeva, nakon što je pozvan u službenu selekciju Busan International Film Festivala u Južnoj Koreji, putuje u Montpellier u Francusku.
Film će biti prikazan u Takmičarskom programu 40. CINEMED-a, festivala mediteranskog filma, koji se ove godine održava od 19. do 27. oktobra, a ‘Dobar dan za posao’ će biti prikazan 21. i 24. oktobra.
Drama “Dobar dan za posao” u režiji i po scenariju Martina Turka govori o jednoj porodici: Arminu, čovjeku koji nastoji pronaći svoje mjesto u društvu, njegovoj supruzi Jasmini i sinu Edinu, njihovim problemima, nadama i borbi za skladan život. Uloge u filmu ostvarili su poznati bh. glumci Aleksandar Seksan, Maja Zećo, Senad Alihodžić, Ermin Sijamija, Mladen Nelević, Muhamed Hadžović, Adijan Kulovac, Vanesa Glođo, Jasna Žalica, Ejla Bavčić.
Film je koprodukcija Bosne i Hercegovine, Turske i Slovenije, produciran je u okviru produkcijske sheme za cjelovečernji film Sarajevo City of Film for Global Screen (Sarajevo grad filma za Global Screen), koju su 2016. pokrenuli Sarajevo Film Festival i Turska radio televizija (TRT).
Prvi put je prikazan na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, u programu Pretpremijere.

Comments are closed