Mandatory Credit: Photo by Stewart Cook/REX Shutterstock (4448816q)
Eddie Murphy
87th Academy Awards, Oscars, Vanity Fair After Party, Los Angeles, America - 22 Feb 2015

Eddie Murphy u biografskom filmu o Rudyju Mooreu

Nakon niza filmova koji su doživeli neuspjeh na blagajnama i koje je “iskasapila” kritika, Murphy se na veliko platno vraća u biografskom filmu o komičaru i muzičaru Rudyju Rayu Mooreu. Pored Murphyja, impresivnu glumački ekipu čine Chris Rock, Wesley Snipes, Craig Robinson, Keegan-Michael Key i Tytus Burgis, dok režiju potpisuje Craig Brewer, prenosi NME.

U prvim reakcijama na internetu, obožavaoci hvale Murphyja, predviđajući mu nominaciju za nagradu Oscar. Murphy je za prestižnu zlatnu statuu bio nominovan 2007. godine, za sporednu mušku ulogu u filmu “Djevojke iz snova” (Dreamgirls), ali je ona otišla u ruke Alana Arkina, za ulogu djeda u filmu Little Miss Sunshine.

Scenarista i producent filma “Dolemite Is My Name”, Lary Karazewski, istakao je Rudiyu Rayu Mooreu svojevremeno obećao da će njegovu neverovatnu životnu priču prenijeti na veliko platno.

“Zahvaljujući strasti zvijezde/producenta Murphyja i režisera Brewera, taj dan je konačno došao”, napisao je Karazewski koji je još po završetku snimanja izjavio da će Murphy publiku oboriti s nogu.

Comments are closed