euro-2020-pehar-810x540

Evropsko prvenstvo u nogometu odgođeno

Evropska fudbalska federacija (UEFA) na današnjem sastanku koji je održan u 13 sati, donijela je odluku da se Evropsko prvenstvo u nogometu igra idućeg ljeta u periodu od 11. juna do 11. jula 2021. godine.

Evropsko fudbalsko prvenstvo trebalo se održati u periodu od 12. juna do 12. jula u 12 gradova širom starog kontinenta u sklopu proslave 60 godina Unije evropskih nogometnih federacija (UEFA- e).

Na današnjem sastanku čelnici (UEFA-e) razgovarali su sa čelnim ljudima svih 55 saveza, gdje su razmijenili mišljenja o aktuelnoj situaciji.

Svi su se složili oko toga da se Evropsko prvenstvo u nogometu ne igra tokom ovog ljeta, iz razloga što su sve lige u Evropi prekinute zbog straha od koronavirusa.

Također pomjeren je i sam baraž u kojem učestvuje naša reprezentacija, u kojem ćemo pokušati izboriti plasman na smotru najboljih evropskih reprezentacija.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će u polufinalu baraža igrati protiv Sjeverne Irske, a u eventualnom finalu bi se susreli s boljim iz duela Slovačka – Republika Irska.

Susret sa Sjevernom Irskom naša reprezentacija bi trebala igrati u junu, ukoliko naravno situacija s koronavirusom to dozvoli.

Comments are closed