FK Sarajevo i dalje ima podršku Opićne Centar

Generalna direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo Sabrina Buljubašić posjetila je sarajevsku Općinu Centar gdje joj je uručen protokol o realizaciji finansijskih sredstava u iznosu od 10.000 KM.

Općina Centar već godinama finansijski pomaže rad FK Sarajevo, ali i mnogih drugih sportskih kolektiva, a, kako je naglašeno, ta praksa bit će nastavljena i u budućnosti.

– Iskreno se nadam da će donirana sredstva biti od koristi za klub, a u cilju postizanja što boljih rezultata. Visoki prioritet Općine Centar je dovođenje Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu u stanje da se na njemu mogu odigravati međunarodne utakmice i to je direktna pomoć Fudbalskom klubu Sarajevo i društvenoj zajednici – rekao je Ajnadžić.

Podsjeća da su Općina Centar i Vlada Kantona Sarajevo iz svojih budžeta izdvojili po 500.000 KM za realizaciju projekta modernizacije stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu.

S obzirom na to da se stadion Koševo nalazi u vlasništvu Općine Centar, te da njime upravlja JU Centar za sport i rekreaciju čiji je Općina osnivač, putem ove ustanove od 2014. godine do danas FK Sarajevu se, kroz sufinansiranje dijela korištenja termina stadiona na Koševu, pomoglo s oko milion maraka.

 

Comments are closed