DOPIS

“Igre bez granica” – sportsko-zabavna manifestacija za djecu svih uzrasta

Zabavno-sportski događaj za djecu od 5 do 15 godina “Igre bez granica” po prvi će se održati u Banjaluci, i to 9. decembra u dvorani “Obilićevo”.

Događaj, koji organizuje agencija Konteent Media, okupiće djecu osnovnoškolskog uzrasta na takmičenjima u uzbudljivim sportskim aktivnostima koji će kroz zabavu pokazati sportski i timski duh. Predviđeno je takmičenje više od 300 mališana, podijeljenih po uzrastu.

“Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost.“Igre bez granica” su namijenjene za svu djecu, te će priliku da se takmiče imati i mališani koji nisu uključeni u sportska udruženja i takmičenja. Predviđeno je učešće djece sa poteškoćama u razvoju iz Centra “Dajte nam šansu – Zvjezdice.”, poručuju iz organizacije “Igara bez granica”.

Predvođeni kapitenima, mališani će kroz nekoliko poligona pokazati brzinu, spretnost te sklonost ka timskom radu. Na ovaj način poslaće poruku svojim vršnjacima koliko je važan sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života.

Savremeni način života roditeljima diktira ubrzan tempo, zbog čega imaju sve manje vremena da provode sa djecom. Ovo će biti prilika da se to promijeni.

Comments are closed