instagramai

Instagram ima novi alat za koji trebaju znati svi roditelji

Društvena mreža Instagram ima novi alat koji je osmišljen kako bi zaustavio trolanje i zlostavljanje među svojim korisnicima.

Alat traži korisnike da promisle o onome što su napisali prije nego što stisnu dugme “pošalji” što će oduševiti sve roditelje koji brinu o sigurnosti svog djeteta na društvenim mrežama.

Daljnjom nadogradnjom planirano je omogućiti žrtvama vršnjačkog nasilja da “ograniče” osobe koje im uzrokuju emocionalni stres. Ova značajka će opasne komentare učiniti nevidljivima svima osim osobama koji ih pišu. Nasilnici tako neće biti svjesni da su njihove interakcije ograničene.

Instagram je pod značajnim pritiskom da pronađe djelotvorno rješenje za zlostavljanje na svojoj platformi nakon nekoliko slučajeva, kao što je samoubistvo britanske tinejdžerke Molly Russel, koja je osvijestila problem maltretiranja putem ove društvene mreže.

U primjeru su istaknuli da su to najčešće komentari poput “ti si tako ružna i glupa”. Od sada, prije nego što autor pritisne “pošalji”, prekinut će ga obavijesti u kojima piše: “Jeste li sigurni da želite ovo objaviti? Saznajte više”.

Ako korisnik odluči saznati više, prikazat će mu se poruka: “Tražimo od ljudi da ponovno razmisle o komentarima koji se čine sličnima onima koji su prijavljeni”.

Mosseri smatra da će tako “ohrabriti neke ljude da ne pošalju svoj komentar i podijele nešto manje štetno nakon što su promislili o štetnosti svojih riječi”.

Comments are closed