02_Bangkok

Kako će svijet izgledati za 50 godina: Put preko okeana za 30 minuta, printanje organa i leteći autobusi

Leteći taksiji i autobusi upotrebljavat će se i u urbanim područjima za smanjenje saobraćajnih gužvi, dok će putovanja na veće udaljenosti uključivati rakete za višekratnu upotrebu, koje lete u gornjoj atmosferi i pri velikim brzinama, skraćujući vrijeme putovanja.

Izvještaj također predviđa da će masovna proizvodnja organa 3D štampom, implantati za nadzor zdravlja i domovi koji se sami čiste biti dijelovi svakodnevnice.

Predviđanja je sastavila grupa akademika i futurista, uključujući predsjednicu TechUK-a i dopredsjedavajuću Instituta za kodiranje Jacqueline de Rojas, direktora za inženjerstvo i obrazovanje na Kraljevskoj inženjerskoj akademiji dr. Rhys Morgan i futurologa hrane dr. Morgaine Gaye.

Izvještaj je naručio Samsung kako bi obilježio otvaranje Samsung KX-a, novog “prostora za iskustvo” robne kuće u londonskom King’s Crosus, u kojem će se održavati tehničke poduke, sesije za zdravlje i dobrobit i drugi časovi.

Izvještaj je nazvan “Samsung KX50: Budućnost u fokusu”, a sugerira da će do 2069. godine saobraćaj biti revolucionaran – sa podvodnim sistemima između Velike Britanije, kopnene Evr

Comments are closed