b_161204101

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio optužnicu protiv 24 osobe

Optužnica je potvrđena protiv Samedina Fišića, Malika Mušanovića, Eldina Kusture, Anela Đone, Dževada Haskića, Eldina Veljkovića, Šemse Selimovića, Alena Papića, Alema Kahrovića, Sanina Džabije, Senadina Fišića, Vahidina Gakića, Emira Milišića, Ibre Elezovića, Armina Tabaka, Irsana Buzoku, Adija Kahvedžića, Jasmina Hamzića, Harisa Bekteševića, Dženana Kadrića, Seada Hanjalića, Jasmina Žunića, Muhameda Đonke i Jasmine Pintol.

Samedin Fišić i Malik Mušanović terete se da su od oktobra 2017. do aprila 2018. godine na području Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskog i Bosansko-podrinjskog kantona organizirali svaki svoju grupu zbog trgovine narkoticima.

Članovi obje grupe su opojnu drogu amfetamin, kokain i cannabis čuvali, prepakivali i dalje prodavali u svojim stanovima i na drugim adresama, ali i u nekim ugostiteljskim objektima.

Optuženi su koristili i šifrirane termine koji su označavali vrstu, količinu i cijenu droge, kao i mjesto i vrijeme radi preuzimanja i isplate novca.

“Optuženi se terete da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Comments are closed