skype-fb-og

Klasični Skype još neće biti ugašen

Microsoft je prošlog mjeseca obavijestio korisnike kako će ugasiti desktop verziju Skype-a 7.0, poznatiju kao klasični Skype. Prema svemu sudeći kompanija se ipak predomislila. Nakon mnogobrojnih žalbi korisnika, klasični Skype još neće “otići u penziju”.

Prema informacijama, od 1. septembra trebale su prestati s radom sve starije verzije Skypea, a korisnici koji bi željeli i dalje koristiti poznatu aplikaciju, morali bi preći na najnoviju verziju 8.0.

Nova verzija Skype-a donosi brojne nove funkcije i bolje specifikacije. Ova verzija predstavljena je prošle godine za mobilne uređaje, ali brojnim korisnicima se nisu svidjele promjene.

Oni koji su navikli na klasični Skype pružili su podršku verziji 7.0, zbog čega su iz Microsofta odlučili produžiti život staroj verziji.

Još uvijek nije poznato do kada će klasična verzija Skype-a biti u funkciji.

Podsjećamo, iz Microsofta kažu kako će u verziju 8.0 uključiti sve mogućnosti koje korisnici od njih traže. Tako će Skype 8.0 donijeti produktivnije slanje poruka. Korisnici će moći koristiti “@” simbol za spominjanje drugih u razgovoru. Novo ažuriranje donosi i 1080p HD video razgovore i dijeljenje ekrana na svim platformama na kojima je Skype dostupan.

Comments are closed