Untitled

Kreće hologramska turneja Ejmi Vajnhaus

Hologram pokojne soul-džez dive Ejmi Vajnahus kreće na svjetsku turneju krajem 2019, piše Gardijan.

Projekcija pjevačice izvodiće digitalno remasterizovane pjesme uz prateće vokale i live bend.

“Nama je ovo kao san. Vidjeti je ponovo na pozornici je nešto posebno i ne može se opisati riječima. Muzika naše ćerke dotakla je živote miliona ljudi i izuzetno nam puno znači što će se njeno nasljeđe održati na ovaj inovativan i revolucionaran način”, kazao je otac pjevačice Mič.

Dodao je da turnejom namjeravaju da podignu svijest i da prikupe sredstva za “Fondacija Ejmi Vajnhaus” koja edukuje mlade ljude o lošem uticaju droga i alkohola, pruža podršku zavisnicima i podržava razvoj mladih kroz muziku.

Nastup hologramske Ejmi trebao bi da traje od 75 do 110 minuta.

Vajnhaus je svjetsku slavu stekla albumom “Povratak u crno” objavljenim 2006, s kojim je osvojila pet Gremija.

Posljednji nastup imala je na beogradskom Tuborg festivalu u junu 2011. Haotični set na kojem je Vajnhaus mrmljala tekstove pesama i zaboravila imena članova benda vodio je do otkazivanja evropske turneje.

Pronađena je mrtva 23. jula 2011. u svom stanu u Londonu. Umrla je od trovanja alkoholom, a napustivši ovaj svijet u dobi od 27 godina pridružila se “Klubu 27″ – grupi izuzetno talentovanih i uticajnih rok muzičara koji su umrli s 27 – Brajan Džons, Džimi Hendriks, Dženis Džoplin, Džim Morison, Kurt Kobejn i drugi.

Novi dokumentarac o Ejmi – “Povratak u crno” izlazi u novembru, a sadrži isječke iz posljednjih intervjua kojima se odazvala, ali i nove razgovore s njenim bliskim saradnicima Markom Ronsonom i Salamom Remijem.

Comments are closed