Lady-Gaga-Super-Bowl-Outfits-2017

Lady Gaga u svjetlu Super Bowla

Još jedan američki  Super Bowl je obilježen umjetničkim porukama protiv politike isključenja, i to svjetlucavim trikoima i sinhroniziranim plesnim aktom.

Nakon prošlogodišnjeg nezaboravnog nastupa Beyonce na američkom Super Bowlu, posjetioci jednog od najvećih sportskih događaja godine su i ovoga puta imali velika očekivanja.
Lady Gaga je u toku trinaestominutnog nastupa, preuzevši svjetla pozornice još jednom preuzela i ulogu jedne od feminističkih, i prije svega medijskih pop ikona. Nastup je otvoren pjesmom “God Bless America” koju je Gaga izvela na krovu Houston’s NRG Stadiuma, dok su dronovi iza nje osvjetljavali američku zastavu. Nakon toga je otpjevala i takozvanu “himu otpisanih”, pjesmu “This Land Is Our Land” koja je izvorno nastala kao odgovor na “God Bless America”, a koja je u toku proteklih događaja postala “himna prognanih” iz SAD-a, koju pjevaju protivnici Trumpove imigracijske politike, i protivnici gradnje zida na granici s Mexicom.
No, uprkos političkim porukama koje je pjevačica namjeravala prenijeti, ono po čemu će njen nastup ostati zapamćen jesu svjetlucavi dizajnirani outfiti, “slijetanje sa krova”, gimnastičarske akrobacije, specijalni efekti, i nevjerovatna usklađenost velike grupe izvođača koja ju je pratila.

 

 

Comments are closed