1

Najavljen koncert “Legende Starom Gradu”

Organizatori i učesnici koncerta „Legende Starom Gradu“ najavili su jučer ovaj veliki muzički događaj na press konferenciji održanoj ispred Katedrale. Brojnim medijima, ali i građanima koje je privukao ovaj događaj, obratili su se načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, predsjedavajući Općinskog vijeća Jusuf Pušina, Enes Begović, Enis Bešlagić, Arif Alajbegović, Aka Hukelić i Ibro Bublin.

„Ovo je mjesto gdje ćemo se okupiti 4. maja u 19 sati. Mnogo hvala svim učesnicima koncerta, koji su se odazvali našem pozivu za obilježavanje Dana Općine Stari Grad 2. maja. To je datum koji je imao presudnu ulogu na početku agresije na našu zemlju 1992. godine, i tada je odbranjena i sačuvana općina Stari Grad, grad Sarajevo i država Bosna i Hercegovina,“ kazao je prisutnima načelnik Hadžibajrić.

„Ogromna zahvalnost pripada legendarnim učesnicima koncerta. Bilo ih je još koji su željeli pokloniti svoj nastup općini Stari Grad, ali radi objektivnih okolnosti i ranije preuzetih obaveza, neće biti s nama 4. maja i jako im je žao zbog toga. Ali, ova ekipa pjevača će dati svoje srce Starom Gradu, a mi ćemo to srce poslati cijelom svijetu,“ izjavio je predsjedavajući Pušina. Dodao je da je uvjeren u dobru posjetu, te da će publika sa izvođačima horski pjevati od Katedrale, pa sve do Miljacke. „ Iskoristit ćemo ovaj koncert da pošaljemo svima poruku, pogotovo onima koji ne žive ovdje, da je Bosna i Hercegovina najljepša zemlja na svijetu, a srce te zemlje je općina Stari Grad.“
Enes Begović: Ovo je najbolja press konferencija u mojoj karijeri, a koncert treba postati tradicija

Enes Begović, koji danas snima spot za novu pjesmu na Baščaršiji, iskreno je kazao da je ovo najbolja press konferencija kojoj je prisustvovao, najviše zbog toga što su prisustvovali i brojni građani na čije je insistiranje na kraju i zapjevao u duetu sa Ibrom Bublinom, a pridružili su im se i ostali izvođači. „Volio bih da ovo bude tradicija i da se ovakav koncert pravi svake godine, pa da Dane Općine Stari Grad učinimo još prepoznatljivijim. Pozivam sve da dođu ovdje 4. maja i napunimo ovaj prostor, a kakva je trenutno atmosfera, koncert bi se mogao i sada održati. Biću iskren i reći da je ovo najljepša, najneobičnija i najinteresantnija press konferencija na kojoj sam učestvovao u svojoj karijeri, „kazao je Begović.

Voditelj programa na koncertu „Legende Starom Gradu“ bit će popularni glumac Enis Bešlagić, koji je u svom stilu, sa puno humora najavio program koji će voditi. Istakao je i da je ovu ideju podržao zato što se na ovakav način čuva tradicija. „Drago mi je što ću biti dio ove svečanosti u Starom Gradu, jer sam još kao student bio stanovnik Starog Grada i to na dvije lokacije. Siguran sam da ćemo za sve posjetitelje koncerta, iz cijelog grada, države, ali i svijeta, pripremiti nešto lijepo, te pokazati našu tradiciju, koje se ne stidimo,“ kazao je Enis.

Arif Alajbegović je potvrdio da je sve spremno za njegov nastup na koncertu, te pozvao građane na ono što je on nazvao pravim velikim dernekom. Almir Hukelić Aka također je kazao da mu je drago što će biti dio ove priče.

„ Drago mi je što ću biti dio ove prelijepe priče sa svojom Aka-demijom Pink panter. Zadovoljstvo je i veće jer je moja adresa stanovanja Stari Grad, naselje Vratnik,“kazao je Aka.

Ibro Bublin je najmlađi izvođač koji će nastupiti na koncertu, a zahvaljujući svom vrhunskom talentu i raskošnom glasu zasigurno će jednog dana ponijeti epitet legende.“Ime koncerta sve govori, a biti dio njega je za mene velika čast, jer možda i ja jednog dana postanem legenda. Hvala mnogo načelniku i predsjedavajućem na pozivu za učešće,“ kazao je Bublin.
Nastupaju najveće zvijezde

Na koncertu „Legende Starom Gradu“, 04. maja, ispred Katedrale će nastupiti: Hari Mata Hari, Halid Bešlić, Enes Begović, Nihad Alibegović, Ibro Bublin, Aka Hukelić i Aka_demija Pink Panter i Arif Alajbegović. Program će voditi glumac Enis Bešlagić, a izvođače će pratiti orkestar Radničkog kulturno-umjetničkog društva Proleter. Tehničku podršku pruža produkcija AV oprema.

Općina Stari Grad se zahvaljuje svima koji su podržali ovaj projekat i omogućili održavanje koncerta „Legende Starom Gradu“ i poziva građane da prisustvuju u što većem broju.

Comments are closed