perfume-791698960720-620x350

Najčudnija tačka na tijelu na koju treba da stavite parfem da biste cijeli dan mirisali

Stručnjaci tvrde da su sada pronašli bolje mjesto za nanošenje parfema, neobično je ali garantuje duže trajanje parfema.

Godinama nanosite parfem na zglob ruke ili na vrat? Stručnjaci tvrde da su sada pronašli bolje mjesto za nanošenje parfema, neobično je, ali garantuje duže trajanje parfema.

Običan čovjek bi pomislio da nanošenje parfema nije nikakva umjetnost, ali modni znalci znaju da to nije najlakša aktivnost sa kojom se susrećete u svojoj bjuti rutini. Većina ljudi (bez obzira na kvalitet parfema) se susreće sa istim problemom: nakon nekoliko sati (ili nekoliko minuta), miris nestane.

Stručnjaci za parfeme otkrivaju da problem postojanosti parfema nije nužno vezan za njegov kvalitet, već i za mjesto na koje ga nanosimo. Oni tvrde i da savršeno mjesto za nanošenje parfema nisu ni vrat, niti zglob, već pupak!

Objašnjenje zvuči krajnje logično, da je pravo čudo kako se toga neko nije dosjetio još ranije: dijelovi tijela koji isijavaju toplotu pojačavaju miris parfema. A pupak posebno dobro isijava potrebnu toplotu, jer se tu nalaze različite “pulsne tačke”. Na zglobovima i vratu su te pulsne tačke manje zastupljene, pa je miris manje intenzivan.

Comments are closed