epa06094649 A Russian Mi-28 Attack Helicopter (L) and a Mi-35 Combat Helicopter (R) perform behind an US and Russian Flag during an airshow within the Moscow International Aviation and Space Salon MAKS-2017 in the city of Zhukovsky, outside Moscow, 18 July 2017. The International Aviation and Space Salon MAKS 2017 take place from 18 to 23 July.  EPA/SERGEI ILNITSKY

New York: U padu helikoptera poginulo svih pet putnika

U New Yorku u East Riveru dvije osobe su poginule na mjestu nesreće ,dok su preostala tri putnika preminula nešto kasnije u bolnici nakon pada helikoptera.

U saopćenju se navodi da se pilot uspio spasiti te da je nakon pružanja ljekarske pomoći pušten iz bolnice u stabilnom stanju.

“Eurocopter AS350″ srušio se u nedjelju u blizini sjeverne obale Ruzveltovog ostrva ,u toku je istraga o nesreći priopćeno je iz Administracije Federalne avijacije.

Komesar Vatrogasne službe New Yorka  izjavio je da je ovo velika tragedija i da je roniocima trebalo mnogo vremena da izvuku tijela, dok je komesar policije rekao da je helikopter pripadao kompaniji Liberty Helicopters i da je privatno iznajmljen za potrebe fotografiranja iz zraka.

Comments are closed