NOVI SINGL I SPOT ZDRAVKA ČOLIĆA „ Šljive su rodile”

Najavljujući 15. album u karijeri, Zdravko Čolić sa radošću predstavlja svoj novi singl “Šljive su rodile”, za čiji je tekst ali i muziku zaslužan Zlatan Fazlić, za aranžman Nikša Bratoš i Dejan Petrović, a režiju je, kao i u nekoliko prethodnih spotova, Čolić povjerio Aleksandru Kerekešu Kekiju.

Premijera nove pjesme, upriličena je danas, 18. oktobra, u 12h na zvaničnom
 Čolićevom YouTube kanalu, ali čak 20 minuta prije, slušatelji Radija M imali su čast slušati premijeru nove Čolićeve pjesme.

Nakon trodevnog snimanja, nisu krili oduševljenje predivnim ambijentom u kojem su boravili. Bez posebne dramaturgije, radnja spota je smještena na jednom vojvođanskom salasu na kojem živi dvadesetak djevojaka. Drvo na kojem rastu jabuke, kruške, dunje, procvjeta  pa počne rađati bogatstvo od šljiva. Tada bukne sreća, sve oživi i djevojke se sa radošću posvećuju domaćinskim poslovima.

Vjerujemo da će ovaj bajkoviti i emotivni povratak u prohujala vremena zadržati osmijeh na licima i pobuditi radoznalost do decembra, kada se očekuje izlazak dugo očekivanog albuma Zdravka Čolića.

”Ovo se ne može nazvati snimanjem, reč je o čistom hedonizmu za sve nas…užitak koji ćemo pamtiti veoma dugo. Želja je bila da starije generacije podsetimo, a nove upoznamo sa slikama prohujalih vremena koje su obeležile naša detinjstva. Da prikažemo romantiku života naših baka. Nismo se ograničavali geografskim podnebljem, želeli smo da sve izgleda internacionalno. Zato smo kostime potražili direktno sa minhenskog Oktoberfesta, rekvizitu iz muzeja, automobil iz Amerike. Samo su lepojke ovdašnje. – kaže reditelj Keki.

Sigurni smo da će nas Čolić nastaviti oduševljavati svojim predivnim pjesmama i spotovima, i tome se radujemo.

Novu pjesmu Zdravka Čolića poslušajte na sljedećem linku:

 

 

 

Comments are closed