7

Obilježen Dan OŠ „Vrhbosna“ sa Mošćanice

U glavnom holu OŠ „Vrhbosna“ na Mošćanici održana je velika svečanost povodom dana ove osnovne škole iz Starog Grada. Uz brojne učenike, njihove roditelje, rodbinu, nastavno osoblje i ostale goste, prisustvovali su i predstavnici Službe za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni razvoj Općine Stari Grad.

http://starigrad.ba//userfiles/image/vijesti_19/5/1705_vrhbosna/4.JPG

Učenici i njihovi nastavnici su za sve goste pripremili vrlo bogat kulturno-umjetnički program, na repertoaru su bile pjesme, glumačke i plesne tačke. Erzumana Fukelj, direktorica OŠ “Vrhbosna, pozdravila je prisutne, te ih upoznala sa nastojanjima uposlenika škole da svoje učenike uče poštivanju različitosti. Posebno je istakla zahvalnost općinskom načelniku Ibrahimu Hadžibajriću na pomoći koju im Općina Stari Grad pruža na razne načine, a definitivno se najviše izdvaja finansiranje kompletne sanacije dijela škole (Lamela II) koji je uništen u ratu.

http://starigrad.ba//userfiles/image/vijesti_19/5/1705_vrhbosna/5.JPG

Otvorenje ovog dijela škole je upriličeno početkom 2017. godine, a za ovaj projekat je kroz nekoliko godina uloženo skoro pola miliona maraka. Općina Stari Grad je finansirala i izgradnju sportskog i dječijeg igrališta uz samu školu, te mnoge druge projekte, koje je bilo nemoguće pobrojati u kratkom obraćanju direktorice Fukelj.

Zahvalnicu u ime načelnika Hadžibajrića je primila njegova pomoćnica za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni razvoj, Lejla Dizdarević. Svečanosti su prisustvovali i direktori ostalih osnovnih škola iz Starog Grada, kao i predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Vratnik“, koji su također dobili zahvalnicu za organizovanje korisnih aktivnosti namijenjenih učenicima ove škole, a primio je Neven Bratić.

OŠ „Vrhbosna“ je počela sa radom još daleke 1965. godine, tada pod nazivom OŠ„Vasin Han“, 1968. godine preregistrovana je pod nazivom OŠ „Petar Kočić“, a od 1995. godine nosi današnji naziv.

Comments are closed