odovic

Odović: Zilić bi mogao zamijeniti suspendovane

Trener Milomir Odović zbog raznih razloga neće moći računati na veliki broj nogometaša pa će biti na mukama prilikom sastavljanja ekipe.

Od ranije je poznato da zbog suspenzije ne može računati na Jadranka Bogičevića i Jovana Blagojevića, a jesenji dio sezone zbog povrede je završen za Dženana Zajmovića.
“Zbog crvenog kartona na Koševu ne možemo računati na stopera Miloša Bakrača, a i drugi defanzivac Kemal Osmanković ima suspenziju zbog žutih kartona pa sam praktično ostao samo na Mateju Rodinu. Na današnjem treningu ćemo odigrati i jednu utakmicu između sebe pa ćemo znati na koga možemo računati. Po nekoj inerciji imamo tu juniora Enija Zilića koji je bio na klupi u sarajevskom derbiju. Znat ćemo i u kakvom je stanju Sinan Ramović jer bih volio računati na njega što prije. Radi se o odličnom igraču. Ostali su svi u pogonu”, rekao je Odović.

Odović smatra kako je za Želju zbog trenutne situacije svaki meč bitan, a takav će biti i duel protiv Tuzla Cityja.

“Već treći put se moramo vraćati iz krize. Taman postignemo dobru atmosferu, nešto nas poremeti. Nadam se da ćemo i treći put izaći iz te neke, uslovno rečeno, krize i krenuti ka vrhu, a bili smo na samom početku među najboljim”, poručio je Odović.

Utakmica između Željezničara i Tuzla Cityja igra se u nedjelju od 16:30 sati.

Comments are closed