zuckerberg_twitter_16122016

Ovako je prije 11 godina Zuckerberg zamišljao Facebook

Sjećate li se što ste radili prije 11 godina? Sigurno se ne sjeća ni Mark Zuckerberg, no na njegovu sreću ili žalost, on se već tada pojavljivao pred kamerama.

CNBC se jučer prisjetio da je prije tačno 11 godina u njihovom studiju sjedio mladi student Mark Zuckerberg, koji je tada upoznavao javnost sa svojom posljednjom idejom. Pogađate, riječ je o Facebooku.

Gotovo smiješno danas zvuče njegova predviđanja o tome što bi se moglo dogoditi s tom društvenom mrežom.
“Nemoguće je predvidjeti, kad smo mrežu tek pokrenuli nadali smo se da ćemo imati 400 ili 500 korisnika. Harvard nije imao godišnjak studenata i to je bila praznina koju smo pokušali popuniti, a sad imamo 100.000 korisnika. Tko zna što će se tek dogoditi. Nadamo se da će nam se priključiti brojna druga sveučilišta do jeseni, njih 100 ili 200, a potom ćemo lansirati popratne aplikacije koje bi trebale ljude potaknuti da se vrate na stranicu. Možda napravimo nešto cool”, rekao je tada Zuckerberg.

Potom je voditeljici objasnio nešto što danas znaju skoro svi – što je Facebook i kako se koristi.

“To je online direktorij koji spaja studente. Prijavite se, napravite svoj profil odgovaranjem na neka pitanja i unošenjem podataka poput toga što studirate, svojih kontakata, interesa, knjiga i filmova koje volite i najvažnije – svojih prijatelja. Potom možete pregledavati mrežu, vidjeti tko je kome prijatelj i provjeriti online identitete ljudi, vidjeti kako se prezentiraju i doznati neke informacije o njima”, pojašnjavao je mladoliki tata Facebooka.

Comments are closed