security-29106241920-830x0

Ovo je najlakši način da sakrijete stare objave na Facebook-u

Ukoliko ste odrasli u eri društvenih medija, svaka čudna fotografija, privatna misao i neko mišljenje koje ste iznijeli u javnosti dobrovoljno online je još uvijek na mreži i dostupna je svima da je vide, pogotovo one koje ste objavili na Facebook.

Možda ne možete da izbrišete skrinšotove vaših objava koje su napravili vaši pratioci, ali možete da se postarate da nema novih koji bi mogli da iskopaju te stare objave, a to možete da uradite bez da satima skrolujete po vašoj vremenskoj liniji i brišete objave.

Facebook daje korisnicima da sakriju sadržaj objavljen pre izvesnog datuma. Samo idite u Settings – Privacy – Limit The Audience for Old Posts On Your Timeline. Ako su vam fotografije prije bile na Public i svako je mogao da ih vidi stavite status Friends Only. Tako ćete spriječiti da vaše objave vide ljudi koji nisu u kontaktu sa vama.

Ovo neće spriječiti vaše prijatelje da vam krstare profilom i gledaju vaše objave. Kako biste to spriječili onda vam treba neki servis poput Chrome extension Social Book Post Menager. On selektuje objave koje želite da obrišete od izvjesnog perioda pa nećete morati da radite to sami. Otkrivanje i brisanje ciljanih objava može da traje i do par sati, ali je proces ponovo mnogo pogodniji nego da to radite sami ručno.

Comments are closed