photo-1528402772935-4134bc18b474

‘Platite kafu stihom’ i proslavite svjetski dan poezije

Danas se obilježava Svjetski dan poezije kojeg je proglasio UNESCO 1999. godine s ciljem promicanja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije u cijelome svijetu kao i zbog davanja priznanja i poticaja nacionalnim, regionalnim i međunarodnim pokretima poezije.

Već šestu godinu za redom, u povodu Svjetskog dana poezije, u svijetu se 21. ožujka organizira međunarodna Julius Meinl promocija pod nazivom “Platite kafu stihom”, globalna inicijativa koja svake godine postaje sve značajnija.

Julius Meinl želi inspirisati ljude da pišu poeziju i tako učiniti svijet boljim mjestom, tako da danas možete valutom stiha platiti šoljicu omiljenog espressa.

U 80 caffe barova u Bosni Hercegovini, Julius Meinl BH d.oo. izabrat će tri najbolja autora stihova koji će osvojiti tri vrijedne nagrade i to aparat za kafu na kapsule i dva poklon paketa s njihovim proizvodima – šoljice, cappucino, čajeve.

Deset najboljih stihova Julius Meinl objavit će na službenoj Facebook stranici, a korisnici te društvene mreže će “lajkovima” izabrati tri najbolje.

“Zastani, odloži mobitel, pronađi inspiraciju i tako plati šoljicu svog omiljenog espressa”, pozivaju iz Julius Meinla.

Comments are closed