Počeli radovi na stadionu “Grbavica”

Na stadionu “Grbavica”, danas su počeli radovi na uklanjanju starog i postavljanju novog travnjaka.

Travnjak je postavljen 1976. godine, a na njemu su igrali brojni evropski nogometni velikani. Travnjak će biti uklonjen u narednim danima i zamijenjen novim, savremenim terenom koji će ispunjavati visoke standarde UEFA-e i FIFA-e.

Kako je kazao direktor Fudbalskog kluba Željezničar Mirsad Šiljak, vrijednost investicije iznosi nešto više od 1,2 miliona  KM, glavni investitor je Željezničar, dok podršku pružaju Nogometni savez BiH, Kanton i Općina Novo Sarajevo.

Rokovi za izvršenje radova su 60 dana, a Željezničar će uraditi sve da te rokove smanji na 45 dana, da bi prvu evropsku utakmicu igrali na svom terenu.

Dodao je da Željezničar u ovoj godini, pored rekonstrukcije terena, ima namjeru realizovati projekt natkrivanja istočne tribine, te instalacije brojčanika na ulaze u stadion. Projekt izgradnje južne tribine je pripremljen, Željezničar je dobio urbanističku dozvolu, a sljedeći korak je priprema investicionog programa.

Ekspert NSBiH za nogometnu infrastrukturu Nihad Hodžić naglašava da će natkrivanje istočne tribine i instalaciju brojčanika finansirati Nogometni savez BiH.

Željezničar se od starog travnjaka oprostio na najbolji mogući način. Naime, u posljednjem meču odigranom na starom terenu „plavi“ su savladali gradskog rivala Sarajevo s 2:1 u zadnjem kolu ove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Comments are closed