phpThumb_generated_thumbnail (2)

Poklon građanima za predstojeći Bajram: Na Bistriku koncert „Mahala je život moj“

Općina Stari Grad Sarajevo i Semir Cerić Koke poklonit će građanima bajramski koncert koji će se održati uoči Kurban Bajrama, u subotu 10. augusta na Bistriku. Kao i prošle godine, koncert će se održati u školskom dvorištu OŠ“Edhem Mulabdić“, a bit će to poklon svim građanima povodom ovog velikog praznika. Nastupit će Semir Cerić, Ferid Avdić, Hasiba Agić i Kemal Hasić.

„Prvi koncert smo održali prošle godine kada je Koke predložio da se Općina uključi u prikupljanje sredstava za liječenje jednog našeg sugrađanina. Rado smo to podržali. Ovaj put koncert nema humanitarni karakter i željeli smo građanima pružiti nekoliko sati dobre zabave uz pjesmu i muziku naših istaknutih umjetnika. Pozivamo ih da nam se pridruže na Bistriku, 10. augusta,“ kazao je načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Ideja održavanja koncerta i ove godine je potekla od Semira Cerića Koketa koji kaže da mu je želja održati ovakav koncert svake godine. „Prošle godine smo pokazali kako to može biti jedno lijepo druženje naših komšija, prijatelja, ljudi iz naših mahala. Zato smo koncert i nazvali ‘Mahala je život moj’ i drago mi je što ću pjevati za mahalu zajedno sa mojim prijateljima Feridom, Hasibom i Kemom. Mi , kao i uvijek obećavamo nezaboravan dernek, pa pozivamo što više raje da nam se pridruže i pjevaju sa nama,“ kazao je Koke.

Koncert će početi u 19,00 sati, a ulaz za sve je besplatan.

Comments are closed