Dirty_Dancing

“Prljavi ples” se vraća na velika filmska vrata

Nakon trideset godina od prvog pojavljivanja kultnog filmskog uradka “Prljavi ples”, u skorije vrijeme možemo očekivati njegov nastavak na velikim ekranima. Eleanor Bergstein, scenaristica svjetski popularne plesne drame, je za BBC izjavila da je spremna napisati nastavak jedne od najromantičnijh filmskih priča prošloga stoljeća. No, pored velike ljubavne priče i kultnih plesnih scena, ona ističe da je “Prljavi ples” prije svega priča o ilegalnom pobačaju. Upravo u tom pravcu je zamišljen i remake filma koji će, prema njenim riječima, biti fokusiran na pitanja ženskih prava i prava američkih crnaca.

“Ono što me je motiviralo su protesti širom Amerike. Svi su instinktivno izašli na ulice, a upravo to je ono što bi Baby sada radila”, izjavila je Bergson za BBC.

Jedna od najvećih promjena, i možda najtežih za ljubitelje “Prljavog plesa” jeste promjena glumačke ekipe. Prije trideset godina su glave uloge Baby i Johnnya nosili Jennifer Grey i Patrick Swayze, koji je preminuo 2009. godine.  Njih će u svima omiljenim plesnim ulogama sada zamijeniti Abigail Breslin i Colt Prattes.

Comments are closed