asasasasasasasasssa

Reprezentacija BiH se priprema za prvi nastup u novoj verziji Davis Cup takmičenja

Davis Cup reprezentacija BiH će se 1. i 2. februara u Australiji suprostaviti selekciji domaćina u sklopu kvalifikacijone runde novog formata Davis Cup takmičenja.

Nakon prošlogodišnjeg finala i pobjede reprezentacije Hrvatske, spuštena je zavjesa na format Davis Cup takmičenja kakvog smo do sada poznavali. Famozne interkontinentalne grupe su tako otišle u prošlost, a novo takmičenje je organizovano u formatu sličnom svjetskim i europskim prvenstvima ostalih sportova sa loptom.

Tako će se kompletna finalna runda takmičenja ove godine odigrati od 18. do 24. novembra u Madridu. U finalnoj rundi će učestvovati svi polufinalisti prethodnog izdanja takmičenja (Hrvatska, Francuska, Španija i SAD), te dvije reprezentacije (Argentina i Velika Britanija) koje su dobile pozivnicu tzv. wild card. Ostalih 12 učesnika će odrediti 12 mečeva, među kojima je i onaj naše reprezentacije.

Australija je prošle godine izbačena u prvoj rundi Svjetske grupe nakon poraza od Njemačke (1:3) dok je naša reprezentacija propustila šansu da se po prvi put plasira u Svjetsku grupu, izgubivši u Japanu od domaćina rezultatom 4:0. Meč između Australije i BiH će se igrati na tvrdoj podlozi. Treba napomenuti da je reprezentacija BiH u Japanu bila oslabljena za našeg najbolje rangiranog tenisera Damira Džumhura.

Comments are closed