fresno

SAD: Uhapšen osumnjičeni za pucnjave u Fresnou

Kori Ali Muhammad (39), optužen za zločin iz mržnje u Fresnou, Saveznoj državi Kaliforniji u SAD-u, predao se policiji nakon pucnjava koje su se dogodile u noći sa utorka na srijedu. Odbačena je sumnja da se radi o terorističkom napadu.

Nakon što je postavljao poruke mržnje na društvene mreže, usmjerene bijelcima i vladinim zvaničnicima, otvorio je dvominutnu paljbu na nasumično odabranu grupu ljudi na ulici, pri čemu su poginule tri osobe.

U istrazi u  koju je uključen i FBI, utvrđeno je da je ispaljeno ukupno 10 hitaca.  Stradali su 34-godišnjak, vozač PG&E kampiona, 37-godišnjak i 58-godišnjak. Muhammad će se osim toga sumnjičiti i za pokušaj ubistva jednong 59-godišnjaka koji je izlazio iz svog doma, ali kojega je na sreću promašio.

Muhammad je pucao i u ženu latinoameričkog porijekla i njeno četverogodišnje dijete, koji su se nalazili u automobilu blizu mjesta pucnjave. Ubrzo nakon toa se predao policj

“Ovo je tužan dan za sve nas”, kazao je gradonačelnik Frensnoa – Lee Brand. “Moje misli i molitve upućene su ka porodicama žrtava. Ne možemo ni zamisliti kroz šta sve prolaze”.

Comments are closed