tabby-kitten-lying-down-on-sofa-royalty-free-image-501884587-1544814170

Savršeni kućni ljubimci – mačke

Prema mačkama kao kućnim ljubimcima ljudi često imaju predrasude smatrajući ih hladnim, nezainteresiranim, pa čak i grubim sustanarima. Međutim, daleko je to od istine. Ove čarobne krznene ljepotice mogu biti savršene ljubimice za svakoga, one koji puno rade pa nemaju vremena brinuti se puno o životinji do obitelji s djecom.

Prepoznaju kada je vlasnik tužan i tješe ga
Mačka pomoću svog sedmog čula može osjetiti kada je njezin vlasnik tužan, tjeskoban, depresivan, kad ga je strah i slično. Tada reagira tako da pojača svoje komunikacijske signale, na primjer tako da se snažnije mazi o njega ili da glasno mijauče.

Neće vam zamjeriti ako nemate vremena za igru
Dok su psi izrazito društvena bića i uvijek im je potrebna ljudska pažnja, mačke se u tom smislu prilagođavaju čovjeku. Ako vlasnik ima veću potrebu za interakcijom s mačkom, ona će to prepoznati pa će i sama pokazivati da se želi više maziti, sjediti s njim ili jednostavno biti u istoj prostoriji.

Uče dijete vrijednostima suosjećanja i blagosti
Većini pasa u naravi je da vole kad ih se “gnjavi” i lovi te podnose umjerenu grubost. Mačke s druge strane to ne vole. Ako se prema mački odnosite grubo, ona će pobjeći i zaustaviti interakciju s čovjekom.

Ekspresno nauče pravilno obavljati nuždu
Jedna od velikih prednosti suživota s mačkom jest ta da je se ne treba šetati kako bi obavila nuždu. Stavite joj posudu s pijeskom i ona će vrlo brzo naučiti da je to mjesto na koje ide obavljati nuždu, bilo da imate malo mače ili odraslu mačku koju ste našli napuštenu.

Čiste su ljubimice
Mačke su savršene ljubimice za “čistunce”. Izrazito vole čistoću te se peru od glave do šape i do nekoliko puta na dan. Ovisno o vrsti mačke, potrebno ju je povremeno četkati.

Grijat će vas i za najoštrijih zima
Maca sklupčana u vašem krilu, blizu vaših nogu ili pored vašeg vrata dok se opuštate – i osjećat ćete se kao da ste u najudobnijem raju. Vole i spavati sa svojim vlasnikom i tako se međusobno grijati.

Comments are closed