85137198 - mosquito bite

Sedam pomagača nakon uboda komarca

Komarac nakon uboda u našem tijelu ostavlja slinu koja izaziva dosadni svrbež. Kako biste odmah ublažili taj neugodan osjećaj, na ubod možete staviti bilo koji od ovih sedam jeftinih pomagača koje sigurno imate kod kuće.

1. Medicinski alkohol
Alkohol kao i proizvodi s visokim udjelom alkohola poput sredstva za dezinfekciju ruku djeluju antiseptično, što znači da se ugriz komarca neće inficirati.

2. Ocat
Kiselina u octu zaustavit će svrab. Jednostavno stavite malo octa na vatu i natapkajte ga na ubod.

3. Zubna pasta
Mentol u pasti za zube na koži će stvoriti osjećaj hlađenja koji mozak puno brže registrira od osjećaja svrbeža. Trpkost zubne paste smanjit će otečenost.

4. Kora od banane
Ubod lagano protrljajte korom od banane. Šećer iz kore smirit će kožu i upiti tekućinu iz uboda.

5. Sok limuna ili limete
Zahvaljujući svojim antibakterijskim i antimikrobnim svojstvima, mala količina svježe iscijeđenog soka od limuna ili limete će smanjiti svrab i spriječiti infekciju. Ovu metodu koristite samo ako niste izloženi direktnom suncu jer bi u suprotnom na mjestu uboda mogao nastati mjehurić.

6. Led
Kao i kod opeklina, led smanjuje otečenost i “umrtvljuje” mjesto uboda komarca dajući vam tako barem privremeno olakšanje.

7. Soda bikarbona
Alkalna svojstva sode bikarbone neutraliziraju pH kože te tako pružaju olakšanje od svraba. Žličicu sode rastopite u čaši vode. Namočite krpicu u otopinu te njome prekrijte ubod i držite kratko vrijeme, piše Zadovoljna.hr.

Comments are closed