20200129_141838-810x1080

Spahić i Kukavica najavili vrhunsku izložbu svjetskih umjetnika u BKC

Danas su direktor Sarajevske zime Ibrahim Spahić i direktor BKC Edin Kukavica najavili vrhunski izložbu i performanse na otvaranju XXXVI Festivala Sarajevo Winter u kojem učestvuju umjetnici iz 21 zemlje sa svih kontinenata.

Internacionalnom zlozbom Devet Zmajevih Glava počinje Program svecanog otvaranja Sarajevske zime 7.2. 2020. u 11.00 sati. Spahić je podsjetio da je tokom proteklih decenija u BKC-u Sarajeska zima organizovala gostovanja svjetskih umjetnika kao sto su Madre Deus, Jane Birkin, Barbara Hedriks. Obišao sam BKC i čestitam Vam na naporima da realizujete izuzetno značajan poduhvat rekonstrukcije BKC.

To pokazuje da se brinete za našu kulturnu baštinu koju sinagoga predstavlja kao nacionalno kulturno blago BiH. Partnerstvo koje nastavljamo zasnovano je na najboljim tradicijama. Vi ste gospodine Kukavica u BKC-u pokrenuli kljucne promjene u sustinskom razumjevanju znacaja kulturne infrastrukture glavnog grada BiH.

Stvaranje odgovarajucih uslova za rad umjetnika u vašoj instituciji će uticati i da se na drugi način shvata potreba izgradnje Koncert hola na Marijin dvoru i drugih važnih kulturnih objekta, istakao je Spahic u razgovoru sa rukovodstvom BKC.

mreza-mira.net

Foto: mreza-mira.net

Comments are closed