images

Stradao poznati muzičar i reper Dalibor Andonov Gru

Vijest o iznenadnoj smrti poznatog srbijanskog muzičara i repera Dalibora Andonova Grua potresla je Srbiju, a mnogi se emotivnim porukama i stihovima njegovih pjesama na društvenim mrežama opraštaju od velikana srbijanskog hip hopa.

reper_gru

Kako prenose mediji, Gru je tokom celog dana pokušavao da okupi ekipu za kajting. Košava je inače veoma opasna za vožnju, pa je za eventualnu hitnu intervenciju neophodan minimum čamac.

– Gru je vozio po Dunavu. Bio je u vodi i pakovao linije, kanape kajta, kada je košava naglo grunula. Nije imao kontrolu zbog tih linija i kajt mu je ušao u “loop” (stanje nekontrolisanog kretanja). Ispucavao ga je snažno u vodu i iz nje oko pet puta za 20 sekundi. Nije stigao da se otkači. Odmah je bio gotov – rekao je za medije očevidac.

23ce68b035be7a67abdc

Brojni poštovaoci njegove muzike također su mu odali počast i oprostili se od njega na društvenim mrežama ističući kako je bio muzički heroj njihovog djetinjstva.

Basista grupe Neverne bebe Vladan Vlajko Đurđević napisao je da je otišao jedan predivan čovjek koji je po mnogo čemu poseban.

Popularni bh. reper Frenkie kratko je napisao “Počivaj u miru legendo”.

“Brate. Čuvat ćemo ti Danicu i djecu, ne brini. Možda je glupo, ali ja neku slabašnu i mršavu utjehu nalazim u tome da ti nikako nisi lik koji bi volio da ode od starosti, u krevetu”, napisao je glumac Sergej Trifunović.

Comments are closed