san-siro-2014_562119_20190327081524

Sva sportska takmičenja u Italiji prekinuta zbog koronavirusa

Nakon što je premijer Italije Giuseppe Conte donio odluku da se cijela zemlja proglasi “zaštićenom zonom “, donesena je još jedna odluka, a ona se odnosi na to da se prekinu sva sportska takmičenja u Italiji, uključujući i Seriju A.

Ova odluka donesena je na sastanku između sportskog saveza Italije i  Olimpijskog komiteta Italije, a sva sportska natjecanja će biti prekinuta do 3. aprila.

Ova odluka će se odnositi isključivo na utakmice koje su u organizaciji sportskog saveza  Italije, a donesena je iz razloga što je prema posljednim podacima, u posljednja 24 sata od posljedica koronavirusa u Italiji umrlo 97 osoba, a broj zaraženih osoba povećan je na 1.797.

Olimpijski savez Italije ima veliki utjecaj na događaje koji su u organizaciji sportskog saveza Italije, što znači da će se utakmice Europske lige i Lige prvaka igrati pred praznim tribinama zbog straha o širenju koronavirusa.

Tako će se pred praznim tribinama odigrati duel Europske lige između Intera i Getafea koji se igra 12. marta na stadionu Giuseppe Meazza u Milanu, kao i revanš utakmica Lige prvaka između Juvenutsa i Lyona koja se igra 17. marta na Allianz Stadium u Torinu.

Također će se i susreti košarkaške Eurolige i Eurocupa u kojima učestvuju italijanski klubovi igrati pred praznim tribinama. Ekipe koje nastupaju u ovim takmičenjima su Milano, Venezia, Virtus Bologna.

Revanš susret Lige prvaka između Barcelona i Napolija će se igrati pred praznim tribinama, a meč se igra 18. marta na stadionu Nou Camp u Barceloni.

Comments are closed