Tourism_Networking_Forum_Plakat

“Tourism Networking Forum” 8. novembra u Sarajevu

Prvo izdanje događaja koji okuplja turističke djelatnike iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona, te djelatnike iz srodnih poslovnih oblasti koji teže poslovnom umrežavanju i povezivanju svog poslovanja sa turizmom bit će održano u četvrtak, 8. novembra 2018. u sarajevskoj Vijećnici u organizaciji Agencije za komunukacije EBBECOMMS,a u partnerstvu s Gradom Sarajevom.

Grad Sarajevo sa zadovoljstvom prihvatio je ovo partnerstvo. Prepoznali smo značaj TNF-a koji ima za cilj umrežavanje turističkih djelatnika iz cijelog regiona uz promociju turizma kao poduzetničkog potencijala. Ove godine, TNF-a će ugostiti svjetski priznata imena iz domena turizma, marketinga, hotelijerstva i biznisa, stoga su mogućnosti poslovnog umrežavanja od iznimne važnosti.”

Osim Grada Sarajeva, u okviru EXPO progama u galeriji iznad svečanog salona, svoju ponudu izložit će brojni učesnici, ali i partner TNF-a JP Sarajevo d.o.o.

Kako je Tourism Networking Forum posvećen turizmu kao brzorastećem sektoru BiH koji bilježi snažan rast dolazaka turista i brzo širenje usluga, Grad Sarajevo i JP Sarajevo d.o.o. su organizaciji ovog foruma dali svoj doprinos i partnerstvo s ciljem promocije turističke ponude i potencijala našeg glavnog grada kao najpoželjnije turističke destinacije”.

Zvijezda EDU programa je hotelijersko – marketinški stručnjak, osnivač i izvršni direktor ReviewPro-a, svjetskog lidera za guest intelligence u hotelskoj industriji, RJ Friedlander. Friedlander, inače dobitnik priznanja ”icon of the industry/ikona industrije”, će u Sarajevu govoriti o savremenim marketinškim trendovima u turizmu.

TNF će također ugostitii njemačkog marketing stručnjaka, Philippa Klöcknera, čovjeka čije znanje o online marketingu je pomoglo kompanijama kao što su Trivago, HomeToGo, GetYourGuide i TrainLine. Iz Beograda stiže Ivan Bildi, regionalni marketinčki stručnjak koji je doveo prvi britanski koledž u Srbiju, iz Hrvatske Dino Oreški, koji je karijeru počeo u Neckermannu i za njega kažu da pomiče granice uspješnim kombiniranjem tehnologije i marketinga, dok će iz BiH svoje znanje prenijeti Edin Halilović, Sanel Hadžić, Tarik Hamzić, Goran Dodig, Admir Dizdar, Sanela Softić, Emina Šehalić-Fazlagić te Enis Avdić.

Osim edukacijskog i izložbenog dijela programa, forum sadrži i NETWORKING gala događaj poslovnog umrežavanja koji će se istog dana održati u večernjim satima u auli Vijećnice, a moderirat će ga Bisnode po principu business speed networkinga.

Na dan foruma Vijećnica će otvoriti vrata svim posjetiocima EXPO programa koji u periodu od 11:00 do 17:00 sati besplatno mogu posjetiti ovaj dio programa”, izjavila je Adela Bevanda, PR foruma.

Organizator će posebnim zvanicama koje su dale doprinos prvom TNF-u u svečanom dijelu uručiti priznanje koje je specijalno za ovu priliku ručno izradio kipar Adis Fejzić. Svjetski stručnjaci, ali i gradonačelnik Sarajeva primit će skulpturu rađenu po uzoru na vitraž iz Vijećnice kojim je inspirisan i logo foruma”, izjavila je Adela Bevanda, PR foruma te dodala da će zvanice nakon formalnog umrežavanja zabaviti muzičar Dino Džihić.

Comments are closed