epa06509507 US President Donald J. Trump speaks after welcoming Shane Bouvet, supporter to whom Trump said he donated 10,000 US dollars to treat his father's cancer, to the Oval Office of the White House in Washington, DC, USA, 09 February 2018. The President spoke about Rob Porter's departure, as well as Adam Schiff's congressional memo.  EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Trump: Uskoro idemo na Mars, i u svemiru moguće ratovanje

Predsjednik SAD-a Donald Trump danas je izjavio da će možda jednom dana postojati američke “svemirske snage” koje će se boriti rame uz rame s avijacijom,kopnenim trupama i drugim rodovima vojske SAD-a, najavljujući odlazak ljudi na Mars kao nešto što će biti “vrlo skoro” i što se ne bi dogodilo da je 2016. na predsjedničkim izborima pobijedila Hillary Clinton, javlja Tanjug.

‘Ne biste išli na Mars da je pobijedila Hillary Clinton’

AP prenosi da je Trump u obraćanju marincima i drugim vojnicima u zračnoj bazi Miramar u San Dijegu govorio o ulaganjima njegove administracije u istraživanja svemira, rekavši da svemir postaje “područje u kojem je moguće ratovanje”.
Navodi se da je Trump rekao da je ideja o svemirskim snagama počela kao spontani komentar, ali da je on odlučio da je to sjajna ideja.

“Vrlo skoro idemo na Mars. Ne biste išli na Mars da je moja protivnica (Hillary Clinton) pobijedila, to da vam kažem. Ne biste o tome ni razmišljali”, rekao je američki predsjednik.

Comments are closed