1000_1533193375migranti_4

Tučnjava migranata u Bihaću

Prema informacijama, sve je počelo sinoć oko 18 sati kada je počela tuča između dva migranta iz Irana F. F. (1990.) i S. R. (1991.). U fizičkom obračunu i uz upotrebu drvenog predmeta S. R. je nanio teške tjelesne povrede F. F., nakon čega su na mjesto događaja izašli pripadnici bihaćke policije.

Oko 19:40 sati Policijskoj stanici Bihać obratili su se zaštitari koji rade na osiguranju Đačkog doma, prijavivši da je unutar kampa došlo do fizičkog obračuna više migranata te da ima povrijeđenih osoba, od kojih je jedna zadobila povrede upotrebom hladnog oružja.

“Na mjesto događaja upućeno je više policijskih patrola koje su u razgovoru sa zaštitarima došle do saznanja da je prilikom podjele hrane došlo do fizičkog obračuna između više migranata te da su zaštitari upotrijebili suzavac kako bi smirili situaciju, a osobe koje su započele fizički obračun udaljile su se u nepoznatom pravcu. Svi migranti koji su povrijeđeni, bilo od fizičkog sukoba ili od upotrebe suzavca, prevezeni su u Kantonalnu bolnicu Bihać gdje im je ukazana liječnička pomoć”, kazala je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Vršenjem uviđajnih radnji istražitelja Odjeljenja kriminalističke policije u Bihaću i obavljenim razgovorima s migrantima došlo se do saznanja da je grupa Afganistanaca fizički nasrnula na grupu Iranaca te da u sklopu Đačkog doma postoji grupa koja konstantno fizički maltretira ostale migrante.
Trenutno u Đačkom domu traju veliki pretresi u kojima učestvuje više od 170 policijskih službenika, a o događaju je upoznato i Tužilaštvo USK.

Comments are closed