slafe

Večeras i sutra muzički spektakl u Slavonskom Brodu: CMC 200 Slavonija Fest

Odbrojavanje do početka rock spektakla u Slavonskom Brodu može započeti. Malo nas još dijeli do svirke popularnih izvođača u tvrđavi Brod 24. i 25. kolovoza, a gdje dolazi i beogradski noise pop sastav Artan Lili. Hrvatska publika, pogotovo zagrebačka, već ih je imala priliku čuti i vidjeti više puta, a ovoga će vikenda to moći i Slavonci.

Jedva čekamo da dođemo u Slavonski Brod, a očekivanja su iskreno velika jer nikad nismo prije svirali u ovom gradu te se radujemo što smo dobili priliku da prvi put nastupimo u lijepom gradu na obali Save“, kaže Bojan Slačala, frontmen Artan Lilija.

Bend postoji od 2013. godine, a iako su započeli kao eksperimentalni trio, nakon početnog traženja ubrzo se oblikuju u danas prepoznatljivu četveročlanu postavu.

Od naših prijatelja iz nekih beogradskih bendova čuli smo sve najbolje o festivalu i da je to jedinstven festival po svojem konceptu, a tu je i dosta kolega sa scene iz Hrvatske i Srbije koji će se naći na jednom mjestu. Čini mi se nešto najljepše što može da se dogodi“, ističe.

Iza njih su dva albuma. Publiku redovno oduševljavaju izvrsnim singlovima i privlačnim video spotovima, a jedan od brojnih primjera je i njihov singl „Nije svejedno“, objavljen početkom ove godine.

Koncertni headlineri Slavonija festa CMC 200 su dobro poznati, a dobro je i uvijek ponoviti gradivo. Izvrsni Kojoti i Divlje jagode publiku će rasplesati u petak, 24. kolovoza na Rock maratonu, dok će se dan poslije, na pozornicu slavonskobrodske Tvrđave popeti Bajaga & Instruktori.

Dugo nismo svirali u Slavonskom Brodu u koji dolazimo poslije Exit festivala i pulskog koncerta. Baš se radujemo što ćemo svirati pred brodskom publikom i siguran sam da će to biti odličan koncert“, rekao je Bajaga.

Bajaga & Instruktori jedan su od najvećih regionalnih rock ‘n’ roll bendova koji je osnovao sjajni skladatelj, tekstopisac i gitarist Momčilo Bajagić Bajaga 1984. godine. Svrstali su se u sam vrh rock scene već u osamdesetima, a Bajaga se rado prisjeća tadašnjeg Rock maratona na kojemu je i nastupio.

 

U dvije večeri Slavonija festa nastupaju Jall Aux Yeux, Cota G4, The Siids, Bang Bang, Jeremiah’s, Divlji dječak, Chaos Addict, Republika, Kojoti i Divlje jagode u petak, te Emir & Frozen Camels, Artan Lili, Opća opasnost, Teška industrija, Flyer, Pravila Igre, Komuna, Fluentes, Neki to vole vruće i Bajaga & Instruktori u subotu.

 

( CMC TV / Radio M)

Comments are closed