el-clasico

Večeras se igra EL CLASICO: Barcelona na sve ili ništa!

Tri boda više i utakmicu manje na vrhu španske La Lige ima Real Madrid u odnosu na Barcelonu koja mu u 33. kolu i novom El Clasicu dolazi na Santiago Bernabeu. Ako stanju na tabeli dodamo i dešavanja sredinom sedmice, onda El Clasico najkraće možemo opisati kao lov raspoloženog Reala na ranjenu Barcu koja ne smije izgubiti.

Nakon Juventusovog (i bez Neymara) četa Luisa Enriquea, kojoj ponovo stavljaju etiketu dotrajale robe, ide na noge Galacticosima koji su se sredinom sedmice plasirali u svoje sedmo uzastopno polufinale Lige prvaka.

Razlika u raspoloženju je ogromna, a ni razlika na tabeli nije tanka. Eventualni odlazak Reala na +6 sa utakmicom manje samo pet kola prije kraja prvenstva značio bi da će titula skoro sigurno završiti u bijelom dijelu Madrida. Čak i u slučaju remija Real će biti u značajnoj prednosti.

Jedino bi pobjeda Barcelone koja bi se tako bodovno izjednačila sa Realom unijela totalnu neizvjesnost bez obzira na to što Real ima utakmicu manje koju će igrati protiv Celte Vigo u gostima.

Comments are closed