el-clasico

Večeras se igra EL CLASICO: Barcelona na sve ili ništa!

Tri boda više i utakmicu manje na vrhu španske La Lige ima Real Madrid u odnosu na Barcelonu koja mu u 33. kolu i novom El Clasicu dolazi na Santiago Bernabeu. Ako stanju na tabeli dodamo i dešavanja sredinom sedmice, onda El Clasico najkraće možemo opisati kao lov raspoloženog Reala na ranjenu Barcu koja ne smije izgubiti.

Read more

Planeta-Zemlja-620x400

Danas je Međunarodni dan planete Zemlje

Danas se širom svijeta obilježava Međunarodni dan planete Zemlje, 22. april, kao podsjetnik da nam naša planeta i njeni ekosistemi daju život, i usmjereno je ka podizanju svijesti o zaštiti prirodnih resursa i skretanju pozornosti na opasnost od globalnog onečišćenja. Ovogodišnja tema je “Ekološka i klimatska pismenost”.

Read more

srbija

Protest i na vratima Skupštine Srbije

Petnaestominutni protest na ulazu u zgradu Narodne skupštine obilježio je 19. postizborne demonstracije u Beogradu. Par stotina ljudi potom je, kao i prethodnih dana, prošetalo centrom grada kako bi izrazili nezadovoljstvo izbornim rezultatima i ekonomskim stanjem u Srbiji.

Read more

tusanj

Sloboda će na Tušnju ugostiti Zrinjski, Čelik u okršaju sa Širokim Brijegom

Ovoga vikenda su zakazane utakmice 5. kola u Ligi za prvaka i Ligi za opstanak. Sloboda će u Tuzli ugostiti Zrinjski, dok će se utakmice Radnik – Željezničar i Sarajevo – Krupa odigrati u nedjelju. Čelik će ugostiti i pokušati pobijediti Široki Brijeg, Vitez se susreće sa Olimpicom, a Metalleghe će snage odmjeriti  sa ekipom Mladost Doboj Kakanj.

Read more