harry-megan1-1100x733

Kraljicu Elizabetu opet iznervirala Megan Markl

Ovih dana na kraljevskom se dvoru događa prava drama. Prije dva mjeseca počele su priče da se princ Harry i  Meghan Markle planiraju potpuno udaljiti od kraljevske porodice i započeti novi život u Americi. Posljednja odluka čuvenog para dodatno je potkrijepila izjave izvora koje su bile u medijima.

Read more

zimska-hrana2

Hrana koja će vas grijati na minusima

Kada se temperature spuste ispod nule i vani dobro stegne, posežemo za zdravom hranom, pogotovo onom koja će nas zagrijati. Osim što će vas ugrijati već svojim toplim nijansama, povrće poput slatkog krompira ili mrkve sadrži beta-karoten koji vrlo povoljno utječe na zimi uvijek potreban imunitet. 

Read more

djeca

Mali trikovi za dobar apetit

Ukoliko ne znate kako da svog mališana ubijedite da pojede ono što mu stavite na tanjur, poslušajte savjete Lusi Tomas (Lucy Thomas), koja se specijalizirala za predstavljanje zdrave hrane djeci. Ona kaže da je kasno početi trikovima ako je hrana već na tanjiru. 

Read more

wa

WhatsApp uveo novu opciju

Iz WhatsAppa su saopćili da je korisnicima Androida omogućen novi sistem zaštite privatnosti. Sada je moguće na svojoj aplikaciji postaviti sistem zaključavanja koji omogućava da otključate aplikaciju otiskom prsta. Opcija je dostupna korisnicima Androida koji na mobitelu imaju sistem otključavanja otiskom prsta.

Read more